Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2011 13:50 - 4 компании, контролиращи 137 компании, които контролират всички останали
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2616 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
4 компании, контролиращи 137 компании, които контролират всички останали

Източник

26.12.2011

image

Предвид естеството на начина, по който парите се инвестират, съществуват само четири сенчести компании, които контролират 147 компании, които контролират всичко останало.

Преди да говорим за тях, малко проста математика:

Според годишната книга на фактите на Investment Company Institute (ICI) от 2011 г., във всички взаимни световни фондове е имало 24,7 трилиона долара. Въз основа на данните от ICI, 1.24 трилиона от тях са инвестирани в индексни фондове, плюс още 992 милиарда в активи, извън тези 24,700 трилиона, в търгувани акции на борсови фондове, които не са взаимни фондове, а индексни. Това означава, че повечето от тези пари се намират в "активни" управлявани фондове.

Но след това помислете върху такава ситуация: ръководител на един от хедж фондовете с внушителна сума за управление, миналата седмица ми каза, че предприетото наскоро вътрешно разследване на фирмата му, открива, че по-голямата част от взаимните фондове, които са в активно управление, около 95 на сто от активите се определят от индекса. Това означава, че само 5 на сто от средствата по активно управление всъщност се управляват с решенията на мениджъра.


Така че от 25,69 трилиона, в световен мащаб активи, които ние сме идентифицирали, 2,23 трилиона са разположени директно в индекси (индексите tify и взаимните фондове), и още 22,3 трилиона,  коитокосвено се държат в индексите (95 на сто от тези активно управлявани фондове, които, както се предполага, трябва да се определят от индекси
)

Това означава, че реалната власт за контрол над света е в ръцете на четири дружества: McGraw-Hill, която притежава Standard & Poors, Northwestern Mutual, която е собственик на Russell Investments, CME Group, която притежава 90 на сто от Dow Jones, и Barclay’s банк, която пое Lehman Brothers, с композитните индекси на облигациите на Lehman - един от водещите световни индексни облигационни фондове. Взети заедно, тези четири дружества доминират в света на индексите. На свой ред това означава, че те имат реална власт над парите в света.

Какво означава това? Това означава, че анализаторите в сърцето на Манхатън са пеперуди, които причиняват ураганите на пазарите. Аз не искам да настройвам никого против някой от Indexer. И хората на McGraw-Hill, не изглеждат на такива, които да плашат пазарите, както са свикнали да правят такива като Сорос, например. Но когато се обсъжда властта върху световните пазари, отговорът може да не е такъв, както изглежда очевидно.




Тагове:   контрол,   ЧЕТИРИ,   компании,


Гласувай:
6
1



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - edin pove4e ot blestiast prevod or rus na bul
30.12.2011 14:43
zahartia pie alkohol i prevodite mu sa oralno-analni

..отговорът може да не е такъв, както изглежда очевидно...

deka si u4l bre karton4o?

i kvo kato me iztres- ti nal me pro4ete

za NG. dedo ti oMraz da ti donese burkan kiseli krastavi4ki
цитирай
2. ipbt - Logical analyses but nothing new
02.01.2012 05:44
The fact is that sins the beginning of the financial world 20% controls the other 80%
In times as financial crises the thing get tighter 10% controls the other 90%
That is worldwide and the markets have always been only 4 (America, Europe,Asia,Midlie East) represented by one each. This is in the basic of the world markets and is how they have been made to operate in a first place.
So what is your point it is not news for the intelligence.
цитирай
3. анонимен - cheap wedding dresses
17.01.2012 05:41
I know you probably get a lot of comments like this <a href="http://www.theuniuni.com/weddings-events/wedding-dresses.html" title="cheap wedding dresses">cheap wedding dresses</a>, but just wanted to let you know that I really appreciate the work you have put into the blog. I was wondering if I could put a link on my blog because I am sure my followers would love to read it <a href="http://www.theuniuni.com/weddings-events/wedding-party-dresses.html" title="wedding party dresses">wedding party dresses</a>. Let me know.
цитирай
4. анонимен - acrobat pro 10
17.02.2012 07:12
descargar gratis adobe photoshop fox it pdf reader http://seyvxcm.hostingsociety.com/adobe-cs4-camera-raw.html adobe cs4 camera raw
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 20919874
Постинги: 11549
Коментари: 17237
Гласове: 22519
Календар
«  Февруари, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728